NorvegijosLietuviai.com - forumas lietuviams Norvegijoje ir į Norvegiją atvykstantiems!: KAM PRIKLAUSO MOKESCIAI - NorvegijosLietuviai.com - forumas lietuviams Norvegijoje ir į Norvegiją atvykstantiems!

Eiti į turinį

Reklama

Patalpinta Nuotrauka
Close Open
Close Open
Patalpinta Nuotrauka

• (2 Puslapiai)
  • +
  • 1
  • 2
  • Jūs negalite pradėti naujų temų
  • Jūs negalite rašyti atsakymo šioje temoje

KAM PRIKLAUSO MOKESCIAI darbdavys tikina, kad jis moka uz mane mokescius ir jis turi teise juo

#1 Vartotojas neprisijungęs   Dawaiza

• Naujokas
  • Pip
  • Grupė: Nariai
  • Prisijungė: 28-March 09
  • Šalis kurioje gyvenu no

Pranešimas Patalpintas 23 January 2011 - 12:38 PM

Dirbu pas ukininka. Darbo sutartyje nurodyta 115 NOK, i rankas gaunu 60 NOK pagal susitarima. Mokesciai 36 procentai. Suzinojes, kad man atejo mokesciu permoka, dabar jis mane tikina, jog pinigai priklauso jam, nes jis man nuo algos moka mokescius. Aiskinames ar geriau gaut ta 60 Nok i rankas ar 115 Nok ir patiems moketis visus mokescius. Beje negaunu nei atostoginiu, nei uz virsvalandzius, dirbu ir sekmadieniais ir t.t. Patarkit kaip issiaiskinti viska be pykciu.
0

#2 Vartotojas neprisijungęs   vxv

• Trolis
  • PipPipPipPipPip
  • Grupė: Troliai
  • Prisijungė: 08-January 08

Pranešimas Patalpintas 23 January 2011 - 01:09 PM

Peržiūrėti PranešimąDawaiza, on 23 January 2011 - 12:38 PM, said:

Dirbu pas ukininka. Darbo sutartyje nurodyta 115 NOK, i rankas gaunu 60 NOK pagal susitarima. Mokesciai 36 procentai. Suzinojes, kad man atejo mokesciu permoka, dabar jis mane tikina, jog pinigai priklauso jam, nes jis man nuo algos moka mokescius. Aiskinames ar geriau gaut ta 60 Nok i rankas ar 115 Nok ir patiems moketis visus mokescius. Beje negaunu nei atostoginiu, nei uz virsvalandzius, dirbu ir sekmadieniais ir t.t. Patarkit kaip issiaiskinti viska be pykciu.

nu graziausiai, toki ukininka prie sienos akim uzristom! Ale koks gudrus atsirado. Suprask, kad tavo alga yra ne ta kuria tu i rankas gauni, o ta kuria tau ant popieriaus moka. Nuo jos nuskaiciuoja mokescius, bet jie yra TAVO, jokiu budu ne ukininko. Ir reikalauti tos permokos jis neturi jokios teises. Taip jam gali ir pasakyt, o jei dar sakosis, pasakyk, kad kreipsies i arbeidstilsynet! Turetu apsiramint..
antras dalykas, sakyciau nuo tkios algos 36% yra mazu maziausiai per daug!, tokiai algai turetu 25% but panasiai.
1. Adminas visada teisus
2. Jei adminas neteisus, ziureti pirma punkta
0

#3 Vartotojas neprisijungęs   Dawaiza

• Naujokas
  • Pip

Pranešimas Patalpintas 23 January 2011 - 04:28 PM

Dekui, jauciuosi saugesne dabar. Is vienos puses nemoku uz busta, elektra, darbo masina (skaiciuoja jis cia kaip privaluma, atseit jis is mano algos atskaiciuoja viska). Jis net nieko nezinojo apie ta mokesciu grazinima 2 metus iki kol mano brolis (dirbame pasikeisdami) paklause kodel jis negauna permoku, kodel jam joks cekis neateina ir t.t Tai dabar kai sefas suzinojo jis manes klausia: -Tai tu manai, kad tie pinigai tau priklauso? Sakau: - Taip, jei jie ant mano saskaitos, jie yra mano!
0

#4 Vartotojas neprisijungęs   Esu

• Savas
  • PipPipPipPip
  • Prisijungė: 10-December 08

Pranešimas Patalpintas 24 January 2011 - 12:24 PM

Peržiūrėti PranešimąDawaiza, on 23 January 2011 - 04:28 PM, said:

Dekui, jauciuosi saugesne dabar.

VXV teisus. Permoketi mokesciai priklauso tau. Pagasdink, kad skusiesi. 10% taip pat tavo.
Savaitgaliai ir sventes, vakarines darbo val nuo 17 00 - galioja, bet ne fjose. Cia, deja,nieko nelaimesi. Gaila, kad nemoki uz busta, elektra-dabar jis gali tavimi manipuliuoti. Auksine tiesa, kad suris dykai tik pelekautuose. Bosas dabar taip ir daro.
Fjosui drabuzius turi duoti, aulinius, jei ka. Nuo 115 kr seimininkas sumoka % (apie 25), kitus tu privalai gauti. Ir tai iseina tikrai ne 60 kr val. Reiskia, jis solidziai pasilieka sau uz busta. Jis (bustas) to vertas???
Tavo pacios verte kokia, jei save taip ikainuoji?
Pagalvojau, o cia kaip, tu dirbi ne per avlioseriu kontora, o tiesiogiai jam? Daugiau negu keista..
Švari sąžinė - pirmas sklerozės požymis
0

#5 Vartotojas neprisijungęs   SIAUBUKE

• Prisijungė: 06-March 09
  • Šalis kurioje gyvenu lt

Pranešimas Patalpintas 24 January 2011 - 02:31 PM

NA NORMALIAI TAVE CIA APGAUDINEJA ZIURIU TIE UKININKAI BAIGIA APSAKALET.JAU GERIAU TARKIS KAD TEGU MOKA 115 KR I H IR MOKEK UZ CHATA O DAR REALIAU KUR ISSINUOMUOT MANAU DAUG DAUGIAU ISLOSI.O TAI TAU NE PER OFISA MOKA.TIME LISTO NEPILDAI.
zuvyte
0

#6 Vartotojas neprisijungęs   Dawaiza

• Naujokas
  • Pip

Pranešimas Patalpintas 24 January 2011 - 06:01 PM

Taip ir bus jei bandys is manes atgaut tuos pinigus. Arba dar geriau,- nesumokes algos vienos, tarkim... Uz busta jis skaiciuoja 3000 NOK, moka uz interneta, elektra, darbo masina ir telefona. Nu zodziu, iesko durniu. Jei graziuoju neissispres viskas, beliks pasakyt "goodbye".

O kaip sakiau, kad gal pagalvosiu apie galimybe pati viska moketis, man sefas atreze: - Tau liks maziau negu tos 60 NOK, nepragyvensi ir turesi vaziuot namo.
0

#7 Vartotojas neprisijungęs   Esu

• Savas
  • PipPipPipPip

Pranešimas Patalpintas 28 January 2011 - 01:53 PM

Peržiūrėti PranešimąDawaiza, on 24 January 2011 - 06:01 PM, said:

- Tau liks maziau negu tos 60 NOK, nepragyvensi ir turesi vaziuot namo.

O cia jau spresti ne jam..
Kokis mandras, nuuu.
0

#8 Vartotojas neprisijungęs   Dawaiza

• Naujokas
  • Pip

Pranešimas Patalpintas 29 November 2011 - 12:31 AM

Tai cia dar prie to pacio noreciau paklaust, kokiu dokumentu man prasyt iseinant is darbo? Pvz, dokumento, kad dirbau pas toki ir toki ukininka, toki ir toki darba, tiek ir tiek metu, rekomendacijos ar nieko? Iseinu savo noru, prasitariau jam pries pora menesiu, kad ieskausi kito darbo ir, kad si ziema man paskutine pas ji (galvojau gal kels alga, bandys tartis-nieko, okey, sako). Siandien susiradau nama, darba, zadu issikraustyt sausi, tad klausimas kyla ko tiksliai man prasyt is dokumentu.
0

#9 Vartotojas neprisijungęs   Esu

• Savas
  • PipPipPipPip

Pranešimas Patalpintas 30 November 2011 - 02:18 PM

Peržiūrėti PranešimąDawaiza, on 29 November 2011 - 12:31 AM, said:

Tai cia dar prie to pacio noreciau paklaust, kokiu dokumentu man prasyt iseinant is darbo? Pvz, dokumento, kad dirbau pas toki ir toki ukininka, toki ir toki darba, tiek ir tiek metu, rekomendacijos ar nieko? Iseinu savo noru, prasitariau jam pries pora menesiu, kad ieskausi kito darbo ir, kad si ziema man paskutine pas ji (galvojau gal kels alga, bandys tartis-nieko, okey, sako). Siandien susiradau nama, darba, zadu issikraustyt sausi, tad klausimas kyla ko tiksliai man prasyt is dokumentu.

Ne, jie gerbia kito nuomone -jei jau pasakei, kad iseini, tai tavo pasirinkimas. Cia ne Ltv, kad maldauja, siulo alga..
Gal protingos galvos dar ka paporins, bet mano pati protingiausia masto, kad prasyk rekomendacijos.
Gal kada pravers. Taip, ten ir bus parasyta, kad dirbai pas ta ir ta tiek ir tiek laiko. Ir trumpai, pvz, kruopštus bicas, bet megstantis veluoti :D
Daugiau nieko kaip ir nereikia. Broliskas pasiulymas, iseik nesipykdamas. Jie cia visi telefonizuoti, tuoj paskambins naujam sefui ir atkalbes, jei ka. Nesipykdamas ir atsiskaites su pinigais, t.y. niekam nieko neskolingas.
0

#10 Vartotojas neprisijungęs   Dawaiza

• Naujokas
  • Pip

Pranešimas Patalpintas 02 December 2011 - 04:55 PM

Po siandienines "diskusijos" apie mokesciu grazinima as tai jau tikrai negausiu rekomendacinio laisko, draugas mano gal ir gaus, bet jau ir tai mazai tiketina :GalvojNegerai: Taigi, tautieciai, pratesiu pasakojima, kuri buvau pradejus is pradziu, del mokesciu.

Laukiau, laukiau visa lapkriti kol atgausiu tuos mokescius (14.000 Nok),- nieko. Nuvarau siandien i skatta, duodu tuos dokumentus, sakau, kad negavau jokiu pinigu. Suvede viska, tikrino, atsisviete pasa ir banko kortele su saskaitos numeriu. Po to prisiskambino "auksciau" ir isaiskejo, kad man issiustas laiskas su cekiu pastu rugpjucio 17 diena sefo adresu ir kad as turejau ji gaut. (anais metais ejo tiesiai i saskaita, prie ko dabar tas cekis tai velnias zino, jauciu nagus tas gaidys sefas prikises, nes savo pasto dezes realiai neturejom, laiskai eidavo pas ji, budavom registruoti C/o vardas, pavarde). Parasau zinute jo bobai, kuri tvarko dokumentus, kad turejau gaut toki ir toki laiska, rugpj 17, paieskok. Po 3 valandu tylos atvaro jis ir isputes akis klausia:
- Kokio cia tau laisko reikia?
-Is skatto- sakau,- mokesciai.
O kad pradejo knist prota...
-Tu moki mokescius? (naglai)
-Jie mokami nuo mano algos, o permoka priklauso man
-As maniau, kad supratai sistema kai aiskinomes, ziurau, kad ne.

O kad pradejo jis cia suokt, viskas sakau, baigiau, nedirbu, sumoki man iki sausio 1 dienos pinigus, mano 14000 nok, draugo 13000 nok jei ne, pasisamdau advokata ir susitiksim teisme. Jis man:
-O tu jau buvai policijoj?
-Nebuvau, i policija neisiu, advokatas ir teismas isspres
-O tai pasakei skatte, kad gauni 60 nok? (isikes) (pakartosius: i rankas gaunu 60, nuo 125 nok cia, visi kiti tipo masina, elektra, malkos, bustas)
-Pasakysiu pirmadieni
-Mmm, tai turi kaip nors ispresti sia problema
-Sumoki pinigus arba susirandu advokata
-O manai tu nenukentesi, kad paskusi mane, nes susitarimas buvo 60 nok ir tu sutikai?
-Tu nukentesi, nes tu nusikaltelis, ne as. As niekur nepasirasiau, kad mokesciai grizta bosui

Va tokios tokeles, idomu ka susmislys per nakti, nes as tai pasiryzus teisybe rast bet kokia kaina :admin:
0

#11 Vartotojas neprisijungęs   Raima

• Lietuvis
  • PipPipPipPipPip
  • Grupė: Moderatoriai
  • Prisijungė: 05-March 08

Pranešimas Patalpintas 02 December 2011 - 05:44 PM

Tai mokesciai turi matyti kam pinigai ismoketi yra.
O kad ir cekis atejo tavo boso adresu, tai cekis buvo tavo vardu, ir tik tau bankas turejo teise imoketi. Tai juk yra rimtas dokumentas. Ir ji siusti turejo rekomenduotu laisku, kad koks kaimynas nepasiimtu. Todel man tikrai keista, jeigu tavo sefas galejo mokeciu ceki issigrininti...
Rekomenduoju dar karta eiti i mokecius ir klausti ar pinigai ismoketi kazkam ar ne. Nes jeigu bosas juos pasieme, tai jau nusikaltimas...

O kam tau rekomendacinio laisko reikia is esamo darbdavio? Ar dirbsi tokio pat pobudzio darba?
Kad dirbai pas ji nuo tada iki tada ir taip matysis.
[i]Patirtis yra žiaurus mokytojas, nes pirmiausia pasiunčia išbandymą, o tik po to - mokytojąVeronas do [/b]
0

#12 Vartotojas neprisijungęs   Dawaiza

• Naujokas
  • Pip

Pranešimas Patalpintas 02 December 2011 - 06:04 PM

Bet jeigu jis nebutu tu pinigu gaves, tai jis nebutu akis isvertes aiskines, kad as neturiu jokios teises i juos ir kad oi, spreskim graziuoju. Tai as ir galvoju, kad turi matyt ar tie pinigai isgryninti ar ne. Esme ta, kad cia mazas kaimas, banke dirba labai gerai pazistami zmones sefo, tai kas cia yra numuilint tuos pinigus. Ziuresiu kas cia klostysis per savaitgali, nes pirmadieni vel eisiu i skatta. Suprasciau, kad kuris nors vienas negautume, bet abudu is karto.

Ale tikrai,kam tas laiskas, o dar ypac is tokio durniaus :piktas:
0

#13 Vartotojas neprisijungęs   vxv

• Trolis
  • PipPipPipPipPip

Pranešimas Patalpintas 03 December 2011 - 06:52 AM

Peržiūrėti PranešimąDawaiza, on 02 December 2011 - 04:55 PM, said:

(pakartosius: i rankas gaunu 60, nuo 125 nok cia, visi kiti tipo masina, elektra, malkos, bustas)

gal gali paaiskinti, kaip sita suprasti? Ci nuo algos nuskaiciuoja uz visa tai? nes 65 kronu nuskaiciavimas tai jau 52 procentai, o nuo 125 kronu turetu ne daugiau 25% nuskaiciuot.. o jei tau nuskaiciuoja 35 per valanda uz busta tai manau daugiau nei pakankamai. Na jei dar masina, malkas ir elektra apmoka, tai gal del to jis ir tiesia rankeles i sia permoka.. Ar pas jus kokia nors sutartis yra?
1. Adminas visada teisus
0

#14 Vartotojas neprisijungęs   Dawaiza

• Naujokas
  • Pip

Pranešimas Patalpintas 03 December 2011 - 11:15 AM

Sutartis atsirado tik pries 2 nepilnus metus, pirmus metus nieko nebuvo. Sutartyje 125 Nok uz valanda, mokesciam 36 procentai. Toliau sutartyje nurodoma, kad gauname "nemokama" busta, interneta, telefona, masina. Veliau nurodoma, kad bustas kainuoja 3500 nok per menesi (1,5 kambario skyle). As skaiciuot irgi moku 125 x 36% : 100= 45 Nok mokesciam . 125 - 45=85 nok. Tiek tureciau gaut uz valanda be jokiu jo nuskaiciavimu. Draugas dirba daug, per menesi kartais net 250-300 valandu isdirba ar net daugiau, o ka gauna, 12000-18000. Laisva diena gaunam, kai paprasom, kartais net 2 menesius reikia art. Uz jokias sventes, uz jokius sekmadienius, negaunam, o apie virsvalandzius isvis nei kalbos nera, nezino tokio dalyko. Jis ginasi, kad "60 kronu buvo musu susitarimas, tu sutikai". Nu sutikau, ka as zinojau pries tuos 3 metus, pasake, kad yra darbo ir islekem is tos lietuvos. O laikui begant,va, kaip viskas islenda. :ka:
0

#15 Vartotojas neprisijungęs   vxv

• Trolis
  • PipPipPipPipPip

Pranešimas Patalpintas 03 December 2011 - 07:45 PM

Peržiūrėti PranešimąDawaiza, on 03 December 2011 - 11:15 AM, said:

Sutartis atsirado tik pries 2 nepilnus metus, pirmus metus nieko nebuvo. Sutartyje 125 Nok uz valanda, mokesciam 36 procentai. Toliau sutartyje nurodoma, kad gauname "nemokama" busta, interneta, telefona, masina. Veliau nurodoma, kad bustas kainuoja 3500 nok per menesi (1,5 kambario skyle). As skaiciuot irgi moku 125 x 36% : 100= 45 Nok mokesciam . 125 - 45=85 nok. Tiek tureciau gaut uz valanda be jokiu jo nuskaiciavimu. Draugas dirba daug, per menesi kartais net 250-300 valandu isdirba ar net daugiau, o ka gauna, 12000-18000. Laisva diena gaunam, kai paprasom, kartais net 2 menesius reikia art. Uz jokias sventes, uz jokius sekmadienius, negaunam, o apie virsvalandzius isvis nei kalbos nera, nezino tokio dalyko. Jis ginasi, kad "60 kronu buvo musu susitarimas, tu sutikai". Nu sutikau, ka as zinojau pries tuos 3 metus, pasake, kad yra darbo ir islekem is tos lietuvos. O laikui begant,va, kaip viskas islenda. :ka:

jei yra sutartis kur nurodomos sios sumos, manau problemos atsiimti pinigus nebus. Beje kokioj vietoj Jus gyvenat?
1. Adminas visada teisus
0

#16 Vartotojas neprisijungęs   Dawaiza

• Naujokas
  • Pip

Pranešimas Patalpintas 03 December 2011 - 10:52 PM

Netoli Trondheimo, galima sakyti Støren. Tai as ir labai nepanikuoju, nes manau, kad savo pasieksiu ir pinigus atsiimsiu bet kokia kaina, cia gal tik sefas mano kas visiskai durneliai mes ir nieko nerasim.
0

#17 Vartotojas neprisijungęs   Esu

• Savas
  • PipPipPipPip

Pranešimas Patalpintas 05 December 2011 - 01:54 PM

Peržiūrėti PranešimąDawaiza, on 03 December 2011 - 10:52 PM, said:

. Tai as ir labai nepanikuoju, nes manau, kad savo pasieksiu ir pinigus atsiimsiu bet kokia kaina, cia gal tik sefas mano kas visiskai durneliai mes ir nieko nerasim.

Sefas pirmiausia triedzia, kad moka tik 60 kr. Uztat ir pergyveno, ar tu Skatt,e pasakei. Antra, 36 % nelabai buna emigrantams. Pats aiskinausi, ten kortoj parasyta 36, bet is tikruju, pasiskaiciavau, pradzioj atskaiciuodavo apie 25. Todel, kad mes kitos valstybes pilieciai, vazinejam namo, ir mums nekeliami is karto 36 %. Ir jeigu gaunat apie 18 tks, tai tikrai neturi buti toks %. Per daug. Nu, nesvarbu.
Trecia, 4-5 laisvos i men privalomos. Taciau, kad sventes neapmoka, jo, privatus sektorius, pvz, fjosas neapmoka
0

#18 Vartotojas neprisijungęs   Esu

• Savas
  • PipPipPipPip

Pranešimas Patalpintas 05 December 2011 - 02:10 PM

Del tu mokesciu, tai as ne zinovas, nesigincysiu, bet kad tu nieko neminejai apie pirmus 2 metus atskaiciuotu 10%, vad, tau jie nebuvo atskaiciuoti..
0

#19 Vartotojas neprisijungęs   Dawaiza

• Naujokas
  • Pip

Pranešimas Patalpintas 05 December 2011 - 03:13 PM

Manau visada tiek pat atskaiciuodavo, esme ta, kad pirmus metus jokiu dokumentu is skatto neturejau, viska viska tas asilas tvarke. Paskui kai pradejau prasyt visu dokumentu, pasirode ir bendras vaizdas,o ten 2009-2010-2011 36 proc. uzrasyti. As jam pamenu sakiau, kad man per dideli mokesciai tie 36 proc. uzdeti, kad turetu but zymiai maziau, pirmus metus turejau maziau atskaiciuot (jau cia velniai nemate, svarbiausia, kad uz tuos metus nors atgavau mokesius), o jis man: "oi nieko nezinau, tau negali sumazint mokesciu, cia tokia sistema, cia taip turi but... ". Kaip dabar pagalvoju, galejau eit i skatta, bet kadangi mazai zinojau, taip viskas ir liko. Cia ji kaip pakratytu kokia darbo inspekcija, tai visi galai islystu.

Cia kaip pagrasinau jam penktadieni, kad grazintu pinigus, pagrasinau advokatais,- tyli. Draugas varo dirbt, o man pasake, jog nenori, kad as dirbciau, tai ir neinu. Ka man sakyt, kad atleistu is darbo rastiskai? Iskart eiciau i NAV registruotis, gal ka gausiu.
0

#20 Vartotojas neprisijungęs   Esu

• Savas
  • PipPipPipPip

Pranešimas Patalpintas 09 December 2011 - 02:40 PM

Peržiūrėti PranešimąDawaiza, on 05 December 2011 - 03:13 PM, said:

Draugas varo dirbt, o man pasake, jog nenori, kad as dirbciau, tai ir neinu. Ka man sakyt, kad atleistu is darbo rastiskai? Iskart eiciau i NAV registruotis, gal ka gausiu.

Ne ne argumentas, kad jis nenori, kad dirbtum. Keista..
Aš manau, tu turi eiti i darbą, jis to nori ar ne, kol baigsis ispejamasis laikotarpis, kad iseini.
0

• (2 Puslapiai)
  • +
  • 1
  • 2
  • Jūs negalite pradėti naujų temų
  • Jūs negalite rašyti atsakymo šioje temoje

1 Narys/-iai skaito šią temą
0 nariai, 1 svečiai, 0 anonimai

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /var/www/vhosts/norvegijoslietuviai.com/httpdocs/forumas/admin/applications_addon/other/customBlocks/sources/library.php(393) : eval()'d code on line 1
Patalpinta Nuotrauka